RDM CENTRE
OF EXPERTISE

Help je kids meebouwen aan een betere wereld mbv techniek: Missie RDM tijdens @Wereldhavendgn @RDMRotterdam. Ticket… https://t.co/NX8IdIHjQmreply ·retweet ·favorite

RDM CoE  _  RDM Centre of Expertise   _  Projecten   _  Talent Development
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

Talent Development


Community of Practice: Learners Community Port
Key partners: Havenbedrijf Rotterdam, Vopak, APM Terminals

Een gedeelde ambitie van het Havenbedrijf Rotterdam en RDM CoE is het uitwerken van een aantal nieuwe trajecten en programma’s voor de fase einde studie/begin carrière. Kwantitatief is de interactie tussen haven en onderwijs vrij goed; er zijn veel stages en opdrachten. Kwalitatief valt er echter nog een wereld te winnen; stages en opdrachten zijn vaak geïsoleerde trajecten, er ontbreekt een totaaloverzicht en uitkomsten blijven vaak steken bij opdrachtgever en begeleider in plaats van gedeeld te worden.

Met een aantal pilots willen RDM CoE en het Havenbedrijf kijken of hierin met nieuwe concepten een slag te slaan is. Daarbij wordt bijvoorbeeld gedacht aan gedeelde talentenpools en Co-Op of leerwerkprogramma’s; studenten participeren al tijdens hun studie (betaald en met studiepunten beloond) in het bedrijfsleven.

In het verlengde daarvan stijgt ook het aantal bedrijven dat zich bij RDM CoE / LCP meldt voor een casebattle of pressure cooker. Op dit moment lopen trajecten met o.a. Vopak en APM Terminals. Opvallend is dat men vaak geïnteresseerd is in het verbinden van nieuwe professionals met nieuwe strategie/duurzaamheid en de young professionals in het eigen bedrijf.

RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap