RESILIENT CITY

Aquabots zijn autonoom varende, multifunctionele drones voor op en onder water: https://t.co/uyZUV6XIpB https://t.co/wMS056hJyQreply ·retweet ·favorite

RDM CoE  _  Resilient City   _  Projecten   _  SUS-Ateliers
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

SUS-Ateliers


Community of Practice: Circulair Bouwen
Key partners: HOBO, Oskam, IMd, Nieman

SUS-Ateliers zijn de innovatieateliers van Bouwkunde. In atelieronderwijs (minor, leerbedrijven, stage-ateliers en afstudeerateliers) worden extreem duurzame concepten ontwikkeld, prototypes gebouwd en wordt daarop gemeten en gemonitord om met studentenonderzoek concepten te optimaliseren. De bouw hiervan wordt vaak gerealiseerd door mbo-leerlingen met hbo-stagiaires, ondersteund door professionals (leermeesters) als opdrachtgevers en projectleiders.

Deze innovatieateliers vragen om een bijzondere innovatieve, activerende ruimte, waar in ateliers de onderzoekende houding van studenten geprikkeld wordt. Ze werken daar in een atelier met elkaar als een soort bedrijfje, een heel andere setting dan op school.

RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap