LOGISTICS & MOBILITY

Nog meer resiliency in @Heijplaatrt @CHV_Rotterdam: Circulaire Parkkade ontworpen door studenten SUS-Ateliers… https://t.co/wFWNZhUIg0reply ·retweet ·favorite

RDM CoE  _  Logistics & Mobility   _  Projecten   _  Second Life Vehicle
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

Second Life Vehicle


Community of Practice: Future Mobility
Key partners: Mobiel Erfgoed Centrum, Ma Guise, Hogeschool Rotterdam, DEO-drive, Albeda College/Zadkine, CIVOM, Accenda, HEC, Bitter and Real, Bleskensgraaf, Albatronics, FOCWA/Dutch Cars Restorers & Heritage Restoration Company

De voertuiglevenscyclus wordt voor een belangrijk deel bepaald door de levensduur van de verbrandingsmotor en de kosten/batenanalyse om deze te repareren en reviseren. Daarnaast zijn er steeds strengere emissie-eisen voor bijvoorbeeld stedelijke gebieden, met als gevolg dat oudere voertuigen daaruit geweerd worden.

Door het elektrificeren van de auto kan deze opnieuw en schoon gebruikt worden. In dit project bouwen studenten een klassieke Citroën HY-bus (1972) om tot een elektrisch voertuig. Wat begon als afgedankte bus, eindigt als foodtruck met geldig kenteken. Het project is in februari 2015 met de voorbereidingen gestart en heeft eind juni 2015 geresulteerd in een projectplan voor de elektrische ombouw en een cateringconcept voor een Citroën HY-foodtruck.

In de tweede periode (september 2015-januari 2016) is de ontwerpfase afgerond (voertuig, business development en procesmanagement). Sinds februari zijn studenten druk bezig met de realisatiefase van de foodtruck.

Bekijk ook de Facebookpagina van Second Life Vehicle voor het laatste nieuws en ontwikkelingen.RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap