ENERGY TRANSITION

Aquabots zijn autonoom varende, multifunctionele drones voor op en onder water: https://t.co/uyZUV6XIpB https://t.co/wMS056hJyQreply ·retweet ·favorite

RDM CoE  _  Energy Transition   _  Projecten   _  Procestechnologie
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

Procestechnologie


Community of Practice: Energie & Procestechnologie
Key partners: Torrgas, Deltalinqs, GDF Suez, Havenbedrijf Rotterdam, Albeda College/Zadkine

De haven heeft grote ambities op het gebied van vergroening, energiebesparing en reductie van CO2 (biobased energy). Dit biedt nieuwe uitdagingen voor de procesindustrie. Kansen die op RDM opgepakt kunnen worden; door samenwerking tussen verschillende opleidingen (zowel mbo en hbo als wo) maar ook door gezamenlijk te werken aan prototypes en testopstellingen, waarbij onderwijs en toegepast onderzoek hand in hand gaan. In samenwerking met verschillende opleidingen en organisaties ontstaan op RDM een aantal mooie initiatieven die in 2016 in de realisatiefase komen.

RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap