LOGISTICS & MOBILITY

Aquabots zijn autonoom varende, multifunctionele drones voor op en onder water: https://t.co/uyZUV6XIpB https://t.co/wMS056hJyQreply ·retweet ·favorite

RDM CoE  _  Logistics & Mobility   _  Projecten   _  KennisDC Logistiek
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

KennisDC Logistiek


Community of Practice: Logistiek
Key partners: Fenex, TNO, Dynalog, Hogeschool Amsterdam, TU Delft

Het Kennis Distributiecentrum Logistiek is een samenwerking tussen de kennisinstituten, hogescholen en opleidingen in Nederland. Landelijke behoeften aan nieuwe kennis en oplossingen op het gebied van logistiek worden vertaald naar regionale pilots. Binnen deze samenwerking nemen Rotterdam en Hogeschool Rotterdam, gekoppeld aan Mainport Rotterdam, een belangrijke plaats in.

De kernfunctie van de KennisDC’s is om te zorgen dat bedrijven en instellingen direct geholpen worden met toegepaste kennis. Door regionale themagroepen in te richten op de speerpunten haven- en achterlandverbindingen, bouw-, zorg-, stads-, agro- en servicelogistiek, waarin de Triple Helix vertegenwoordigd is, en landelijke samen te werken met andere kennisinstellingen, maken we slimmer gebruik van beschikbare expertise. Dit stelt de CoP Logistiek van RDM CoE in staat impact voor de regionale sector in Zuid-Holland te creëren, docenten te professionaliseren en goed opgeleide studenten af te leveren.

Op de website van KennisDC Logistiek staan publicaties op het gebied van Servicelogistiek en Agrologistiek/Greenportlogistiek.

RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap