NEXT PORT INDUSTRY

Aquabots zijn autonoom varende, multifunctionele drones voor op en onder water: https://t.co/uyZUV6XIpB https://t.co/wMS056hJyQreply ·retweet ·favorite

RDM CoE  _  Next Port Industry   _  Projecten   _  Future Vessel
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

Future Vessel


Community of Practice: Maritime & Offshore Innovation
Key partners: RH Marine, IHC Merwede, Damen, Flinter, Boskalis, Wärtsila, Huisman, Heerema, Allseas, Netherlands Maritime Technology, TU Delft, TNO

Hoe ziet het schip van de toekomst er uit? Hoe wordt het aangedreven, van welk materiaal is het gebouwd en welke technologie heeft het aan boord? Future Vessel is een programma waar meerdere projecten onder vallen. De resultaten van de projecten dragen gezamenlijk bij aan het beeld van dit schip van de toekomst.

Denk daarbij aan innovatieve aandrijvingen, energieopwekking, scheepsrompen, de slimme brug, predicatief onderhoud door gebruik van slimme sensoren e.a. verregaande automatisering aan boord. Future Vessel is een programma dat gedeeld wordt met het Kenniscentrum Duurzame HavenStad en bijzonder veel kansen biedt voor samenwerking met andere disciplines en CoP’s. Binnen de projecten wordt onderzocht hoe verschillende type schepen van de toekomst er uit komen te zien en welke nieuwe uitdagingen er gezocht kunnen worden.

Het programma biedt onderzoekers en studenten die een loopbaan in de maritieme
en offshoresector ambiëren unieke mogelijkheden om dit in samenwerking met bedrijven, en met kennis uit verschillende sectoren, toegepast onderzoek te doen, prototypes te ontwikkelen en al doende hun kennis te verdiepen.

RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap