LOGISTICS & MOBILITY

Aquabots zijn autonoom varende, multifunctionele drones voor op en onder water: https://t.co/uyZUV6XIpB https://t.co/wMS056hJyQreply ·retweet ·favorite

RDM CoE  _  Logistics & Mobility   _  Projecten   _  Elektrische foodtruck
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

Elektrische foodtruck


Opdrachtgever: Ma Guise Catering
Partners: Accenda, Betafactory, CIVOM, DEOdrive, Heijnsdijk Electric Cars, Kenniscentrum Duurzame HavenStad, Mobiel Erfgoed Centrum, Techniek College Rotterdam
Betrokken opleidingen: Automotive, Elektrotechniek, Industrieel Product Ontwerpen, Commerciële Economie (100 studenten)
Looptijd: 2015-2018

Bekijk hier het verhaal over de realisatie van de eerste 100% elektrische foodtruck van Rotterdam:



Klassiekers en milieuzones

De levenscyclus van een voertuig wordt voor een belangrijk deel bepaald door de levensduur van de verbrandingsmotor en de kosten/batenanalyse om deze te repareren en reviseren. Daarnaast zijn er steeds strengere emissie-eisen in bijvoorbeeld stedelijke gebieden, met als gevolg dat oudere voertuigen uit de milieuzone geweerd worden. Een klassieker als een Citroën HY mag daardoor de binnenstad van Rotterdam niet meer in.

Elektrificatie
Door zo’n auto te ‘elektrificeren’, kan deze opnieuw en schoon gebruikt worden. In dit project bouwden studenten van Hogeschool Rotterdam samen met onderzoekers en bedrijven een Citroën HY uit 1973 om tot een elektrisch voertuig. De bus werd afgebouwd bij Accenda in Delft, een bedrijf dat gespecialiseerd is in prototyping en realisatie van producten in samenwerking met partners en het onderwijs.

100% elektrisch
Wat begon als een afgedankte bus eindigde als een operationele foodtruck met geldig kenteken. Watt, de eerste 100% elektrische foodtruck van Rotterdam, is op 2 februari 2017 door de RDW goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. Na de goedkeuring volgde de inbouw van het cateringdeel. Ma Guise Catering zet de elektrische HY vanaf voorjaar 2017 in op festivals en events.

Onderzoek
De HY-Electric is regelmatig op RDM Rotterdam te vinden – voor events, maar ook voor onderzoek; tot juli 2018 worden de prestaties van de foodtruck getest en gemonitord door het onderwijs, in samenwerking met de partners.

Alle feiten en cijfers over de foodtruck en het verloop van het project zie je in deze infographic:



Bekijk hier een grotere versie

Project & subsidie
De elektrische foodtruck is het testobject van het project Clean & Future Proof Mobility Concepts van het Mobiel Erfgoed Centrum, mogelijk gemaakt met subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie. RDM Centre of Expertise heeft het projectmanagement gedaan.

Huren?
Wil je de foodtruck ook huren voor je event? Neem contact op met Ma Guise Catering.



RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap