LOGISTICS & MOBILITY

Aquabots zijn autonoom varende, multifunctionele drones voor op en onder water: https://t.co/uyZUV6XIpB https://t.co/wMS056hJyQreply ·retweet ·favorite

RDM CoE  _  Logistics & Mobility   _  Projecten   _  Shell Eco-marathon
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

Shell Eco-marathon


Community of Practice: Future Mobility
Key Partners: Rabobank, BICON, Shell, GBS International, Hogeschool Rotterdam, Maxon Motor, Eriks, Damen, SMC Pneumatics, J.J. Bos, Eurocircuits

RDM CoE en Hogeschool Rotterdam hebben een team van studenten dat meedoet aan de Shell Eco-marathon. Onder de naam team Phidippides ontwerpt en realiseert een groep studenten van verschillende opleidingen twee voertuigen die meedoen aan deze jaarlijkse wedstrijd.

Quadriga II
De Quadriga II wordt aangedreven door elektromotoren in beide achterwielen. De elektriciteit die nodig is om deze aan te drijven wordt verkregen uit een batterijpakket. De body van de Quadriga II is van glasvezel en rust op een carrosserie van carbon. Daardoor is het een stevige, maar lichte constructie. De voorloper van de Quadriga II heeft een Beneluxrecord neergezet met een equivalent verbruik van 1:870 km.

Triga II
De Triga II is zeer licht, ongeveer 46 kg. Dit komt onder andere doordat de body zelfdragend is en gemaakt is van carbon. Door het gebruik van carbon in combinatie met een honingraatconstructie wordt een zeer sterke en lichtgewicht basisconstructie gecreëerd. De Triga II heeft een brandstofcel, wat inhoudt dat deze op waterstof ‘rijdt’. Deze brandstofcel zet waterstof om in elektriciteit en water. Er is dus geen schadelijke uitstoot.

Door de aandrijflijn zo optimaal mogelijk te maken en de weerstanden van het voertuig te verminderen, is de doelstelling een equivalent verbruik van 1:3200 km. Dat is van Rotterdam naar Rome en terug!

Op de website van team Phidippides is nog veel meer informatie te vinden over de voertuigen, teamleden en partners. Daarnaast is het team te volgen via hun Facebookpagina

RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap