RESILIENT CITY

Aquabots zijn autonoom varende, multifunctionele drones voor op en onder water: https://t.co/uyZUV6XIpB https://t.co/wMS056hJyQreply ·retweet ·favorite

RDM CoE  _  Resilient City   _  Projecten   _  Aqua Dock
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

Aqua Dock


Community of Practice: Drijvend Bouwen
Key partners: Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, TNO, Beladon, DeltaSync, Flexbase, Balance D’eau, Valorisatieprogramma Deltatechnologie
& Water

Aqua Dock is dé proeftuin voor drijvend bouwen voor Rotterdam en daarbuiten. De faciliteit bestaat uit een drijvend ponton, met aan weerszijden waterkavels die bedrijven en organisaties kunnen huren. Die kunnen benut worden voor het testen van technieken op het gebied van drijvend bouwen, maar ook bijvoorbeeld op het gebied van drijvend groen, stadslandbouw/-visserij en onderwaterrobots.

Aqua Dock is nadrukkelijk gekoppeld aan de CoP Drijvend Bouwen van RDM CoE en het programma 100 Resilient Cities waar de gemeente Rotterdam aan meedoet. Doel van Aqua Dock is het ontwikkelen van fundamentele kennis, het doen van toegepast onderzoek en het testen van concepten en producten waarin deze kennis en techniek is toegepast die de potentie hebben om gedurende de loop van het project beschikbaar komen voor markt en maatschappij. Een belangrijke factor in het bereiken van deze ‘impact’ is de vertaling van de kennis naar content en opdrachten voor het onderwijs en het betrekken van studenten (future professionals) in alle fases van het project.

RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap