RDM CoE  _  Nieuws   _  CoE’s helpen Rotterdam meer resilient te worden
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

CoE’s helpen Rotterdam meer resilient te worden


27 juni 2017

Hogeschool Rotterdam wordt met Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie en RDM CoE een nieuwe partner van Resilient Rotterdam. Tijdens de conferentie One Year Resilient Rotterdam op maandag 26 juni ondertekenden de partners een convenant. Hogeschoolstudenten presenteerden tijdens de conferentie de eerste projecten en onderzoeken rondom het thema 'resilience'.

Veerkrachtige verbinding
Burgemeester Ahmed Aboutaleb: “Rotterdam is weerbaar en toont al veerkracht, maar er is meer nodig. We hebben de inventiviteit en energie van iedereen in de stad nodig. Daarom is het belangrijk dat ook studenten van Hogeschool Rotterdam, onze stadsmakers van de toekomst, met resilience aan de slag gaan. Zodat Rotterdam klaar is voor de opgaven van de 21ste eeuw.” Angelien Sanderman, lid College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam, en wethouder Pex Langenberg van Gemeente Rotterdam ondertekenden tijdens de conferentie het convenant voor de samenwerking. Keynotespreker Ron Bormans, voorzitter van het College van Bestuur van de hogeschool, lichtte tijdens de conferentie het belang toe van een veerkrachtige verbinding van het onderwijs met de stad.

Bijdrage CoE's
De Centres of Expertise EMI en RDM werken met verschillende opleidingen aan specifieke vraagstukken rondom Zuid en Haven; van modulaire aquabots tot de herontwikkeling van De Peperklip op Zuid. Ook gaan studenten resilience internationaal vergelijken, te beginnen in september met o.a. Atlanta en Rotterdam. Angelien Sanderman: “Resilience betekent voor studenten dat ze vooral ook leren succesvol en creatief te reageren en te acteren op complexe onverwachte situaties.”

Resilient Rotterdam
Weerbaar en veerkrachtig. Dat is in het kort de betekenis van resilience. Ontwikkelingen zoals klimaatverandering, digitalisering, de nieuwe economie en globalisering brengen nieuwe kansen en risico’s. Steden die weten in te spelen op deze dynamiek kunnen groeikansen pakken. Een veerkrachtige stad kan na een incident, crisis of tegenslag snel herstellen én sterker weer verder. Veerkracht is voor een delta- en havenstad als Rotterdam dan ook van essentieel belang.

Meer informatie
Lees meer over de conferentie One Year Resilient Rotterdam en de doelstellingen van het programma.


RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap