Aquabots zijn autonoom varende, multifunctionele drones voor op en onder water: https://t.co/uyZUV6XIpB https://t.co/wMS056hJyQreply ·retweet ·favorite

RDM CoE  _  Nieuws   _  Studenten IPO winnen met Beste Haven Idee
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

Studenten IPO winnen met Beste Haven Idee


06 juni 2017

Een team van IPO-studenten heeft de finale van het Beste Haven Idee gewonnen met hun idee voor verdronkenpersonendetectie. In de spannende finale tijdens het Rotterdams Havenevenement kwamen zij als winnaar uit de bus.Peter Kraak, Mats Fuchs, Mario den Otter (links op deze foto van alle winnaars tijdens het Rotterdams Havenevenement), studenten Industrieel Product Ontwerpen bij Hogeschool Rotterdam wonnen met hun CHRRB (Customisable Hydrophonic Rescue and Recovery Badge); verdronkenpersonendetectie op innovatieve wijze, namelijk d.m.v. geluidsgolven onder water. Daarin werkten zij samen met lector Kees Pieters van Kenniscentrum Duurzame HavenStad en Peter Verheijen, regisseur van de CoP Maritime & Offshore Innovation bij RDM CoE.

De andere finalisten waren:

Bahaa Al-Washah, student Logistiek en Economie bij Hogeschool Rotterdam: afstudeerthesis APM Terminals Maasvlakte 2. Het doel van dit onderzoek is om de onnodige uitwijkmomenten van barges zoveel mogelijk te beperken, zonder dat de wachttijd van de barges stijgt; dit door middel van het ontwikkelen van een voorspellingsmethode met de hoogste nauwkeurigheid.

Roxanne den Boer, Jorn Groenia, Tom Kamps, Felix Pigmans, Sjoerd van der Wiel
, studenten Logistics Engineering bij Rotterdam Mainport University: Onbemande logistieke schakel. Haalbaarheidsonderzoek naar antwoord op de vraag: “Hoe kan de efficiency van het containervervoer tussen de Maasvlaktes en Short Sea Terminals worden verbeterd door het opzetten van een onbemande logistieke container shuttle service.”


RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap