RDM CoE  _  Nieuws   _  Elektrische HY-foodtruck de weg op
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

Elektrische HY-foodtruck de weg op


06 februari 2017

Watt, de eerste 100% elektrische foodtruck van Rotterdam - op basis van een klassieke Citroën HY-bus uit 1973, is op 2 februari door de RDW goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. De foodtruck is gerealiseerd in een samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven.Studenten Automotive van Hogeschool Rotterdam hebben, inclusief projectvoorbereiding en samen met partners, twee jaar hard gewerkt aan de ombouw van de bus. De goedkeuring door de RDW is de kroon op hun werk! De bus werd gedurende het laatste half jaar afgebouwd door Accenda in Delft, in samenwerking met de studenten. Accenda is een bedrijf dat gespecialiseerd is in prototyping en realisatie van producten in samenwerking met partners en het onderwijs.Nu de foodtruck is goedgekeurd, volgt de inbouw van het cateringdeel. Eigenaar Ma Guise Catering zet de elektrische HY-foodtruck vanaf voorjaar 2017 in op festivals en events, maar hij zal ook regelmatig op RDM Rotterdam te vinden zijn. Voor events, maar ook voor onderzoek; tot juli 2018 wordt de foodtruck ten aanzien van de prestaties van het voertuig getest en gemonitord door het onderwijs, in samenwerking met de partners.

Het project om de klassieke Citroën HY een tweede leven te geven (ook wel Second Life Vehicle genoemd), maakt als concept voor 'Standaardisatie in elektrificatie' onderdeel uit van het grotere project Clean & Future Proof Mobility Concepts. Dit project van het Mobiel Erfgoed Centrum is mogelijk gemaakt met subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie.

Bekijk het verhaal van de realisatie van de foodtruck in deze video:RDM Centre of Expertise heeft, vanuit de CoP Future Mobility, het projectmanagement gedaan. 


RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap