RDM CoE  _  Nieuws   _  3D-metaalprinten en flexibele nabewerking
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

3D-metaalprinten en flexibele nabewerking


25 januari 2017

RDM CoE werkt (als onderdeel van Hogeschool Rotterdam) in Interreg 2 Zeeënproject 3D&FPP samen met zes andere Europese partners aan een oplossing voor het integreren van 3D-metaalprinten met flexibele nabewerking.

De technologie van 3D-metaalprinten kan in potentie een revolutie ontketenen in ontwerp, productie en levering van onderdelen in bijvoorbeeld de sectoren ruimtevaart, automotive en scheepvaart. Tenminste, als er oplossingen worden ontwikkeld om het te integreren met traditionele technologieën voor nabewerking. Tot nu toe is de exploitatie van deze technologie beperkt gebleven, omdat de nabewerking van AM (Additive Manufacturing) vervaardigde onderdelen nog te kostbaar is qua tijd en energie. Dit belemmert de acceptatie van AM als instrument voor de ontwikkeling van innovatieve producten en processen.Interreg 2 Zeeënproject (EU) 3D&FPP streeft ernaar 3D-metaalprinten te integreren met flexibele nabewerking. Het doel van het project is het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van een efficiënte, snelle en betaalbare nabewerkingsoplossing, op basis van bestaande technologie, die deel uitmaakt van een geïntegreerd systeem voor nabewerking van AM-onderdelen. Dit zal bijdragen aan een aanzienlijke verhoging van de mogelijkheden van 3D-metaalprinten in industrieën die hogeprecisie metalen onderdelen nodig hebben, zoals de medische industrie, halfgeleiderindustrie, maritieme industrie, de luchtvaart en opkomende cleantech industrieën.

Lees meer over 3D&FPP op de (Engelstalige) projectwebsite en volg het project op Twitter.


RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap