Bekijk het verhaal van Watt, de eerste 100% elektrische foodtruck van @Rotterdam hier: https://t.co/g0IARxVg4d https://t.co/xT5Jgftn6lreply ·retweet ·favorite

RDM CoE  _  Agenda   _  3rd Rev Xperience
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

3rd Rev Xperience


06 november 2014 - 08 november 2014

De afgelopen periode hebben de media vol gestaan met informatie over spectaculaire medische implantaties, architecten die huizen printen, wapens en maaltijden uit 3D-printers. Flauwekul of realiteit?Tijdens onze ronde langs de velden ontdekten we dat in de nabije toekomst grote technologische veranderingen op stapel staan. Een van de aanjagers daarvan is Additive Manufacturing, het laag op laag vervaardigen van allerlei producten met 3D-printing. Maar ook andere vormen van digitale fabricage als robotics, sensoring en scanning zijn sterk in opmars.

In 2013 organiseerden we het congres Printing the City en op 6, 7 en 8 november 2014 geven we daar een vervolg aan. We laten zien hoe de diverse (onderdelen van) ketens inspelen of nadenken over de mogelijkheden en kansen van de disruptieve technologie en de gevolgen voor ons land en regio.
lees meer

RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap