Bekijk het verhaal van Watt, de eerste 100% elektrische foodtruck van @Rotterdam hier: https://t.co/g0IARxVg4d https://t.co/xT5Jgftn6lreply ·retweet ·favorite

RDM CoE  _  Agenda   _  HBO Offshore Network Symposium 2014
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

HBO Offshore Network Symposium 2014


13 november 2014

Het RDM Centre of Expertise van Hogeschool Rotterdam nodigt u namens het HBO Offshore Network van harte uit voor het symposium ‘Succesvolle samenwerking HBO Offshore: Onderwijs – Onderzoek – Praktijk’ op donderdag 13 november 2014.

Betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt is een speerpunt van de overheid. Daar zorgen de Centra voor Innovatief Vakmanschap (voor mbo) en de Centres of Expertise (voor hbo) voor. In deze centra werken ondernemers, wetenschappers, docenten en studenten samen. Aan Hogeschool Rotterdam is het RDM Centre of Expertise (CoE) verbonden, met de Rotterdamse haven als speerpunt. RDM CoE bevordert de kwaliteit van het technisch hbo-onderwijs. Ook voor de offshoresector, waar grote behoefte is aan innovatie.

In het RDM CoE staat de samenwerking tussen onderwijs, toegepast onderzoek en de praktijk centraal. Daarom werkt bijvoorbeeld de opleiding Werktuigbouwkunde van Hogeschool Rotterdam binnen de minor Offshore & Constructions samen met RDM CoE en het Kenniscentrum RDM aan innovaties voor de offshore. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor praktijkgericht onderzoek. De uitkomsten van deze vorm van onderzoek worden teruggekoppeld naar het bedrijfsleven en het onderwijs.

Maar hoe realiseer je een succesvolle samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en praktijk? En wat is succesvol? Wat is hiervoor nodig vanuit het onderwijs en vanuit deelnemende kenniscentra en bedrijven? Welke praktijkvoorbeelden zijn er van succesvolle samenwerking? En tot slot: wat is de winst voor alle deelnemers aan deze samenwerking? Tijdens het symposium wordt op deze vragen ingegaan vanuit verschillende invalshoeken.
lees meer

RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap