Bekijk het verhaal van Watt, de eerste 100% elektrische foodtruck van @Rotterdam hier: https://t.co/g0IARxVg4d https://t.co/xT5Jgftn6lreply ·retweet ·favorite

RDM CoE  _  Agenda   _  World Port Hackathon
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

World Port Hackathon


05 september 2014 - 06 september 2014

Op 5 en 6 september wordt, tijdens de Wereldhavendagen, de 2de World Port Hackathon georganiseerd. Tijdens de Hackathon worden concepten en prototypes met nieuwe technologie en informatie ontwikkeld voor een veilige, duurzame, innovatieve, inspirerende en economisch rendabele Rotterdamse haven. Zo’n 75 tot 100 deelnemers, experts en studenten, gaan in teams 24 uur aan de slag met uitdagingen en informatie uit de Rotterdamse haven. Aan het einde van de 24 uur worden de resultaten gepitched en worden prijzen uitgereikt voor de meest kansrijke, innovatieve en inspirerende ideeën. De Hackathon zet de Rotterdamse haven op de kaart als de inspirerende en uitdagende plek voor de Smart Port en Smart Industry waar de ruimte is om de kansen van Big Data en Internet of Things te realiseren. De onzichtbare kant van de Rotterdamse haven wordt zichtbaar; bezoekers aan de Wereldhavendagen kunnen een blik werpen in de wondere wereld van de 'informatiehaven'.
lees meer

RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap