Bekijk het verhaal van Watt, de eerste 100% elektrische foodtruck van @Rotterdam hier: https://t.co/g0IARxVg4d https://t.co/xT5Jgftn6lreply ·retweet ·favorite

RDM CoE  _  Agenda   _  Zesde Imtech Zeeslag
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

Zesde Imtech Zeeslag


03 juli 2014

De teams die dit semester hebben deelgenomen aan de Imtech Zeeslag zijn er weer in geslaagd om twee varende drones te bouwen. De Imtech Zeeslag is inmiddels uit het bassin in het Innovation Dock gegroeid; de wedstrijd vindt plaats op open water.

Tijdens de zesde editie van de Imtech Zeeslag proberen studenten met hun zelfgebouwde schepen de Nieuwe Maas over te steken. De hard- en software voor de aandrijving is ontwikkeld door een derde team: het Zeeslag serviceteam, bestaande uit studenten Elektrotechniek en Technische Informatica.

De oversteek begint in de St. Jobshaven, nabij het STC. De schepen varen dan, gedurende dood tij, langs de Noordzijde van de Nieuwe Maas en maken ter hoogte van RDM Campus de oversteek, om daarna af te meren bij de RDM-kade. Voor de veiligheid vaart de Albatros van het STC met de drones mee. De beoordelingscommissie vaart mee op de Albatros.

Deelnemende opleidingen van Hogeschool Rotterdam zijn deze keer Scheepsbouwkunde (RMU), Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Technische informatica. Van het Albeda College doen studenten Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek mee. Ook is het Kenniscentrum RDM bij de wedstrijd betrokken.

Het programma begint om 10.00 uur in de Lloydzaal van het STC aan de Lloydstraat. De afvaart is om 11.30 uur in de St. Jobshaven en de aankomst op RDM Campus wordt rond 12.30 uur verwacht. De prijsuitreiking zal aansluitend plaatsvinden op RDM Campus.

U bent op beide locaties welkom. De Aqualiner vaart rond dezelfde tijd ook van de St. Jobshaven naar RDM Campus als u op beide locaties aanwezig wilt zijn.

Lees hier meer over het project Imtech Zeeslag.

Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap