Bekijk het verhaal van Watt, de eerste 100% elektrische foodtruck van @Rotterdam hier: https://t.co/g0IARxVg4d https://t.co/xT5Jgftn6lreply ·retweet ·favorite

RDM CoE  _  Agenda   _  HBO in de haven TOP event
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

HBO in de haven TOP event


11 juni 2014

Op woensdag 11 juni vindt op RDM Campus de afsluiting plaats van een vierjarige, intensieve samenwerking tussen de Rotterdamse hogescholen en de haven. Dankzij de inzet van vele partijen is de Rotterdamse haven in deze periode stevig op de onderwijsagenda gezet. Het programma van de dag omvat onder meer een havenarbeidsmarktdebat, de finale van het Beste Havenidee 2014 en de hbo in de haventour met Twan Huys en Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam. Ook gaan de colleges van bestuur van de hogescholen en de partners van het programma met elkaar in gesprek over hoe zij de haven de komende jaren op de onderwijsagenda houden.

Beste Havenidee 2014
Met het project het Beste Havenidee willen we aankomend innovatief hbo-talent een podium geven. Daarbij geven we ook een actueel beeld van toonaangevend hbo-onderzoek en dragen bij aan de innovatie in het haven en industrieel complex. Voor de verkiezing tot het Beste Havenidee 2014 zijn we op zoek gegaan naar ideeën en innovatieve toepassingen die door hbo-studenten worden ontwikkeld en uitgevoerd in het haven en industrieel complex en maritiem cluster. Ideeën die we zien in afstudeerscripties, onderzoeksrapportages of projectrapportages. De ideeën en de uitvoering zijn gericht op technische of sociale innovatie in één van de sectoren chemie, energie, logistiek, maritiem en ‘out-of-the-box’ (ideeën die een cross-over vormen tussen sectoren of gewoonweg zo bijzonder zijn dat ze niet in een sector passen). Ook dit jaar hebben studenten weer massaal hun ideeën ingediend. Tijdens het hbo in de haven TOP event gaan de finalisten – waaronder één nieuwe ‘wildcard’ deelnemer – voor de laatste maal de strijd met elkaar aan als zij de jury proberen te overtuigen dat zij toch echt het béste idee hebben. De jury bestaat uit Henk de Bruijn (corporate strategy Havenbedrijf Rotterdam), Arjen van Klink (strategie en innovatie Rabobank Rotterdam), Raymond Riemen (havenman van het jaar en CEO Broekman Group), Onno de Jong (Jong Haventalent), Klaas Winters (Partner Deloitte) en Peter Wierenga (hoofdredacteur Nieuwsblad Transport). Zie voor meer informatie over de wedstrijd en de finalisten de website.

Hbo in de haven
Het haven en industrieel complex vraagt om hoger opgeleiden. In de komende 10 jaar zal er in de haven een grote uitstroom plaatsvinden van veelal gespecialiseerde arbeidskrachten, variërend van werktuigbouwkundigen tot financial, legal en HR-professionals. Het werk in de haven is afgelopen decennia veranderd en zal zich blijven ontwikkelen. Daardoor is er steeds meer behoefte aan goed opgeleid en passend personeel. Het programma ‘hbo in de haven’ wil studenten en docenten daarom kennis laten maken met de haven en vice versa. Met als doel meer studenten die projecten en stages doen in de haven en meer bedrijven die actief samenwerken met de hbo-kennisinstellingen in deze regio en participeren in het enthousiasmeren van jongeren voor een carrière in de haven. Het programma 'hbo in de haven' – een samenwerking tussen Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland Rotterdam, STC-GROUP, Havenbedrijf Rotterdam, Jong Havenvereniging, Deltalinqs en KMR – is een Pieken in de Delta programma dat loopt van 2010 tot medio 2014. Evenementen die de afgelopen vier jaar georganiseerd zijn, zijn het Beste Havenidee, de Mainport Meewerkdagen, Pressure Cooker, de Masterclasses, het LAW-event, de verkiezing tot Jong Haventalent en de vele excursieprogramma's. Zie voor meer informatie www.hboindehaven.nl.

Bekijk ook het programma van de dag.

RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap