Bekijk het verhaal van Watt, de eerste 100% elektrische foodtruck van @Rotterdam hier: https://t.co/g0IARxVg4d https://t.co/xT5Jgftn6lreply ·retweet ·favorite

RDM CoE  _  Agenda   _  Imtech Zeeslag 5
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

Imtech Zeeslag 5


06 februari 2014

Op 6 februari vindt de vijfde Imtech Zeeslag plaats. Het doel van Zeeslag is om studententeams met hun prototype schepen autonoom te laten varen. Bij eerdere wedstrijden waren studenten in staat om vanaf afstand (remote control) hun modelschepen verschillende taken te laten uitvoeren in een bassin. Tijdens deze uitdaging verplaatst Zeeslag zich naar grotere wateren; voor deze editie zijn schepen ontwikkeld die zelfstandig de Maas kunnen oversteken. De schepen varen op zelf opgewekte groene energie. Net als in de praktijk is dit een multidisciplinaire opgave: studenten scheepsbouw, elektrotechniek, werktuigbouw, technische informatica en marineofficier (maritieme techniek) van Hogeschool Rotterdam doen mee in het project.

Programma

09:00 sleepboot brengt boten van Academieplein naar RDM Campus

10:00 presentaties van de teams op RDM Campus

11:00 vertrek boten van RDM Campus via Sluisjesdijk naar Sint Jobshaven/STC (studenten, docenten en andere betrokkenen varen mee op boot)

12:00 aankomst en vertrek naar RDM Campus (afleveren groep en boten)

12.30 beoordeling op RDM Campus

Geïnteresseerden kunnen aanwezig zijn bij de presentaties, het vertrek van de boten en de beoordeling op RDM Campus.

RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap