Bekijk het verhaal van Watt, de eerste 100% elektrische foodtruck van @Rotterdam hier: https://t.co/g0IARxVg4d https://t.co/xT5Jgftn6lreply ·retweet ·favorite

RDM CoE  _  Agenda   _  Wereldhavendagen
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

Wereldhavendagen


05 september 2015

In het weekend van 4 t/m 6 september vinden de Wereldhavendagen 2015 plaats, dit jaar in het teken van het thema ‘De Droomhaven’. Op zaterdag 5 september pakt RDM Rotterdam – de innovatie-etalage van het Rotterdamse havengebied – uit met een spannend programma. RDM Centre of Expertise en haar Communities of Practice leveren daaraan een grote bijdrage, met allerlei kijk- en doe-activiteiten. Een greep uit ons programma:

Van stoom naar stroom
Studententeams ontwierpen en bouwden zelf een microturbine en gingen de strijd met elkaar aan tijdens de Rotterdam Turbine Challenge. Doel: restwarmte omzetten in elektriciteit en het hoogste asvermogen leveren. Hoe? Ontdek het tijdens deze demonstratie!

Word jij havenmeester 2015?
Kruip in de logistieke game Yard Crane Scheduler in de huid van de havenmanager! Speel tegen andere bezoekers en laad en los schepen met kranen, automatisch gestuurde auto’s en vrachtwagens. Maar… wel binnen de tijd! De beste manager roepen we uit tot havenmeester 2015 en ontvangt een mooie prijs.

Van klassieker naar foodtruck
Van klassieker naar foodtruck
Studenten van de opleiding Automotive van Hogeschool Rotterdam blazen in het project Second Life Vehicle nieuw leven in een klassiek voertuig. Koffietruck Bitter & Real heeft al een sustainable electric coffee truck, dus kom genieten van hun heerlijke koffie en ontdek hoe studenten een Citroën HY-bus ombouwen tot foodtruck!

Zuinig racen?
Studenten van Hogeschool Rotterdam doen ieder jaar met zelfgebouwde voertuigen mee aan de Shell Eco-marathon. Welke is het meest energiezuinig? Studenten van Team Phidippides vertellen (en laten zien!) hoe je kunt rijden op de vloeistof die 71% van de aarde bedekt… water!

Rijd mee in een elektrische sportwagen
Nog nooit in een elektrische auto gereden? Rij een rondje mee in de zelfgebouwde Electric Sports Car. Studenten van de opleiding Automotive van Hogeschool Rotterdam hebben deze sportwagen zelf gebouwd en nodigen je graag uit!

Wat voor maker ben jij?
Er zit een maker in ons allemaal. Maar… wat voor maker ben jij? En welke tools en vaardigheden heb je nodig om de maker in jezelf naar boven te halen? Doe de test en je weet het!

Bestuur een drone… met je gedachten!
Denk links, rechts, omhoog, omlaag… en bestuur met je gedachten een echte quadcopter drone! Je hebt je handen niet eens nodig met de brain-computer interface (BCI) van de Community of Practice Making.

Bestuur een robot
Ontdek hoe robots functioneren en waarvoor ze gebruikt kunnen worden. Bouw zelf een parcours en besturingsprogramma en stuur je robot over de baan. En dat alles binnen 30 minuten!

Ontdek de virtuele wereld
Altijd al willen weten wat Virtual Reality & Augmented Reality nu eigenlijk is en hoe het werkt? Kom kennismaken met de wereld van innovatieve ondersteunende technologie door zelf o.a. de Oculus Rift VR-headset, Myo armband (gesture control), LeapMotion (hand gesture control) en de Tobii Eye-tracker te ervaren!

Bekijk de onderwaterwereld van RDM
De onderwaterwereld van de Dokhaven ontdekken? Met de OpenROV-onderwaterdrone wordt een inspectie uitgevoerd onder de aanlegsteiger van de Waterbus, die te volgen is op een groot scherm.

Volg het proces van bierbrouwen
Altijd al willen weten hoe je je eigen bier kunt brouwen? Onze studenten zullen in het kader van Procestechnologie dit proces starten tijdens de Wereldhavendagen. Ook benieuwd of ze er wat van brouwen?

Huizen van de toekomst
In een droomhaven horen ook droomhuizen. Ontdek de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen én wonen tijdens de rondleiding door Concept House Village!

Zelf varen met een aquabot
Altijd al eens een onderwaterrobot willen besturen? Bezoek de demonstratie van de onderwaterdrone... en ontdek jouw eigen vaarskills! Mede mogelijk gemaakt door Indymo.

Ontwerp en bouw je eigen droomeiland!
Droom je ook wel eens over je eigen eiland? Samen met een echte waterexpert bouw je je eigen drijvende droomeiland en test je deze in het water. Kom naar het Aqualab, de materialen liggen voor je klaar. We zijn benieuwd naar jouw droomeiland!

Bekijk het complete programma hier.

RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap