Bekijk het verhaal van Watt, de eerste 100% elektrische foodtruck van @Rotterdam hier: https://t.co/g0IARxVg4d https://t.co/xT5Jgftn6lreply ·retweet ·favorite

RDM CoE  _  Agenda   _  Aquabots Challenge
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

Aquabots Challenge


02 juli 2015

Op 2 juli houdt de CoP Maritime & Offshore Innovation tussen 14.00 en 16.00 uur in de Dokhaven de Aquabots Challenge 2015. Twee teams doen hieraan mee: een team van Hogeschool Rotterdam, bestaande uit studenten Elektrotechniek (ELE) en Technische Informatica (TI), en een team studenten Mechatronica van de Haagse Hogeschool. Ter demonstratie wordt er tevens een inspectie uitgevoerd met de OpenROV (onderwaterrobot), die door studenten van ELE en TI is gebouwd. De opzet is als volgt:

  • De teams varen om de beurt een voorgeschreven route door de haven
  • De route wordt ingegeven met GPS-coördinaten vanaf een walstation
  • De boot vaart autonoom op deze coördinaten

Rijkswaterstaat wil a.d.h.v. prototypes onderzoeken hoe zij autonoom bodemhoogtemetingen kunnen uitvoeren op de rivieren. O.b.v. deze data kunnen de onderhoudswerkzaamheden (baggeren/renovatie) gerichter en efficiënter worden ingezet. Productiepartners Imtech Marine en Royal IHC begeleiden de teams en zien de ontwikkeling rond autonomie als een interessant onderzoeksgebied voor zowel kleine als grote schepen.

RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap