Bekijk het verhaal van Watt, de eerste 100% elektrische foodtruck van @Rotterdam hier: https://t.co/g0IARxVg4d https://t.co/xT5Jgftn6lreply ·retweet ·favorite

RDM CoE  _  Agenda   _  Rotterdam Turbine Challenge
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

Rotterdam Turbine Challenge


10 juli 2015

Vier studententeams, drie van Hogeschool Rotterdam en één van het Albeda College, doen mee aan de Rotterdam Turbine Challenge, vrijdag 10 juli in Innovation Dock op de campus van RDM Rotterdam. De bedoeling van de wedstrijd is om een microturbine, gebaseerd op een Teslaturbine, te ontwerpen en bouwen om daarmee een zo hoog mogelijk asvermogen te leveren. Om de turbine te realiseren moet worden samengewerkt met deelnemende bedrijven uit de Technetkring Nieuwe Waterweg Noord en met bedrijven en opleidingen die zijn aangesloten bij de CoP Energie & Procestechnologie van RDM CoE. Het programma begint om 13.30 uur met presentaties, vanaf 14.30 uur worden de turbines opgebouwd en getest. Om 16.00 uur wordt de wedstrijd afgesloten met een borrel. Bezoekers zijn van harte welkom.

RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap