Bekijk het verhaal van Watt, de eerste 100% elektrische foodtruck van @Rotterdam hier: https://t.co/g0IARxVg4d https://t.co/xT5Jgftn6lreply ·retweet ·favorite

RDM CoE  _  Agenda   _  Opening waterlab
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

Opening waterlab


23 april 2015

Op donderdag 23 april wordt tussen 15.00 en 17.00 uur het waterloopkundig laboratorium in Innovation Dock geopend door Wijnand van den Brink, directeur Instituut voor de Gebouwde Omgeving van Hogeschool Rotterdam, en Bert Hooijer, directeur RDM CoE. 

Het bassin meet twintig bij tien meter, is een meter diep en kan tot 70 cm gevuld worden. Het vullen van het bassin gaat met behulp van twee pompen, die het vullen met 35 liter per seconde. Dat betekent dat het waterniveau iedere minuut met een centimeter stijgt. Zowel voor- als achterin het bassin is Doorniks breuksteen geplaatst voor breking van de golven. Met het golfschotsysteem kunnen golven worden gecreëerd tot ca. 15 cm bij 50-70 cm waterstand.

Het waterlab wordt gebruikt door technische opleidingen van Hogeschool Rotterdam, zoals Civiele Techniek en Scheepsbouwkunde, maar kan ook gebruikt worden door bedrijven. Wilt u bij de opening aanwezig zijn of meer informatie over het gebruik ervan, neem dan contact op met Tineke Muller via t.h.l.muller@hr.nl.

RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap