Bekijk het verhaal van Watt, de eerste 100% elektrische foodtruck van @Rotterdam hier: https://t.co/g0IARxVg4d https://t.co/xT5Jgftn6lreply ·retweet ·favorite

RDM CoE  _  Agenda   _  Building The Future Of Our Deltas
Vergroot lettertype
A  |  A  |  A

Building The Future Of Our Deltas


21 maart 2015 - 22 maart 2015

In het weekend van 21 en 22 maart vindt de 36-uurs Challenge 'Building The Future Of Our Deltas' van VPDelta en CoP Drijvend Bouwen plaats. Er zijn vele sloppenwijken over de hele wereld die bedreigd worden door de stijgende zeespiegel. Help tijdens de Challenge mee door een 'low-cost' prototype van een drijvende constructie te ontwerpen en te bouwen! Studenten die geïnteresseerd zijn in Delta innovations werken tijdens de Challenge in groepjes samen om een drijvende constructie voor stedelijke doeleinden te ontwerpen en bouwen in één weekend. In groepjes van drie studenten wordt samengewerkt om met low coast materials, die beschikbaar zijn in ontwikkelingslanden, een drijvend prototype te maken. Aan het einde van het weekend zullen de prototypes getest worden door ze (liefst in de haven) te water te laten. Daarnaast worden de plannen van elk groepje in een pitch gepresenteerd aan een jury. Het winnende team krijgt de kans om het prototype verder te ontwikkelen in Indonesië!
lees meer

RDM CoE UPDATE
Ontvang maandelijks nieuws over de activiteiten van RDM CoE.
Pagina delen:
Innovatiemotor voor haven en stad
Binnen RDM Centre of Expertise (RDM CoE) werken onderwijsinstituten, onderzoekscentra en bedrijven samen aan beter techniekonderwijs, nieuwe kennis en duurzame innovaties die nodig zijn voor de haven en stad Rotterdam. Deze samenwerking vindt plaats in Communities of Practice op het gebied van maritiem & offshore, logistiek & mobiliteit, energie & procestechnologie, nieuwe maakindustrie en circulair & drijvend bouwen. RDM CoE is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) erkend en ondersteund expertisecentrum van Hogeschool Rotterdam, dat in een publiek-private samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam en partners uit het bedrijfsleven wordt vormgegeven op de campus van RDM Rotterdam, midden in de haven. RDM CoE is dé innovatiemotor voor haven en stad.
© Copyright 2017 RDM Centre of Expertise _ Colofon_ Disclaimer_ Sitemap